Alıştırma 1, To be / Am, is, are Exercises

Arkadaşlar aşağıdaki sorulara bir göz atın. Kendinizi test edin. Cevapladığınız soruları öyle hemen geçmeyin. İster kolaylıkla yapın isterse zorlanarak ama her sorunun ne demek istediğini kafanızda şekillendirirseniz daha kalıcı olur. Ve tekrar edin kendi kendinize. '' Şurası şöyle olduğu için böyle oldu, şu özne yada zamir olduğu için şu geldi şeklinde.''  Bu sizin başlangıçta zamanınızı alacaktır ama emin olun konuyu saatlerce hatta günlerce çalışmışlığa denk pekiştirmiş olursunuz. İlerleyen zamanlarda bu konuyla ilgili hiç zorlanmadan devam edersiniz. Ne kadar yararlı olduğunu görmek için sadece beklememiz gerekir.


1.   He …… short and fat.
a) am      b) isn’t         c) are          d) has

2.   My friend and I  ………students at the same class.
a.is      b. am      c. are       d. have

3.   Is he at work?     No, he ………….
a.is     b. are      c. isn’t     d. aren’t

4.   I ………… from Turkey.
a.is           b. am  c. are               d. have

5.   How old …………you?
a.is           b. am  c. are               d. isn’t

6.   Mary …………..an English teacher at college.
a.is           b. are  c. am               d. have

7.   Dave and you …………    in the classroom.
a.is           b. am  c. are               d. to be

8.   Tom and Jane …………….. on holiday.
a.are         b. am  c. is                 d. –

9.   …………. cat  a small animal?
a.am         b. is     c. are               d. she

10.  Are you from America? No, I ………………
a.isn’t        b. am not         c. aren’t            d. am

11. Italy ……………..  a country.
a.is           b. --      c. are               d. is

12. What …….his name?
a.aren’t      b. am  c. are       d. is

13. They ………… German.
a.is           b. am not         c. are    d. isn’t

14. How ………your mother?
a.--            b. am  c. are               d. is

15. What …………. the weather like, today?
a. am        b. is     c. are               d. –

16. You …………….  Welcome.
a.is           b. --      c. are               d. am

17. Elephants ………………   heavy animals.
a.isn’t        b. am not     c. are    d. don’t

18. ……………….this book yours?
a.is           b. --      c. are               d. am

19.  Ahmet ………………… a handsome man.
a.is           b. am   c. are              d. aren’t

20. You and I ……………….. in Istanbul.
a.is           b. am               c. are               d. –

Cevaplar / Keys

1.B    2.C  3. C  4.B   5. C   6.A  7.C  8.A   9.B  10.B   11.A   12.D  13.C   14. D    15.B   16.C   17.C   18.A  19.A   20. C

İndirme linki: http://www.slideshare.net/alikemal28/to-be-test
 

23 yorum:

  1. teşekkürler hocam sayenizde öğrenmeye heveslendim

    YanıtlaSil
  2. Senin adına sevindim. İnşallah devamı artarak gelir.

    YanıtlaSil
  3. hocam Allah razı olsun sizin sayenizde öğrenmeye başladım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estafurullah. InsAllah devami artarak gelir. Saygilarimla...

      Sil
  4. Allah razı olsun alıştırmalar cok güzel sarkıda guzeldı dınlettırdınız sagolun passenger let her go sagolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindik. Umarız hep böyle olur. Saygılarımızla..

      Sil
  5. Allah razı olsun sarkıda alıştırmalarda cok guzeldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ve teşekkür ederim. Saygılarımla...

      Sil
  6. tşk çok güzel olmuş emeğinize değmişş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ve teşekkür ederiz. Beğendiğinize sevindik.
      Saygılarımızla..

      Sil
  7. hocam emeğiniz için tşekkür ederim. çalışmalarınızın devamını rica ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğiniz için rica ve teşekkür ederiz. İnşallah devamı gelecek.
      Saygılarımızla..

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Merhaba, tam olarak nasıl bir yardıma ihtiyacınız vardı?

      Sil
  9. Hocam emeginize saglik sagolun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ve teşekkür ederiz. Siz de sağ olun. Saygılarımızla..

      Sil
  10. Hocam Siz Ve sizin Gibiler Sağolsun İngilizceyi Sevmeye Başladım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ve teşekkür ederiz. Sizin gibiler sayesinde bizim de şevkimiz artıyor. Saygılarımızla..

      Sil
  11. Sorular çok güzel keşke bir test daha olsa yazılım var ona çalıştım emeği geçenden ALLAH Razı olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ve teşekkür ederiz. İnşallah test ve konu sayısı ileride artacak. Saygılarımızla..

      Sil
    2. Allah razı olsun çok güzel bir site

      Sil
  12. çok güzel bir site Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  13. Allah sizden de razi olsun. Saygilarimizla...

    YanıtlaSil